Справа

Справа "2 травня": апеляцію розглянуть в режимі відеоконференції

Укрінформ
Апеляційний суд Миколаївської області прийняв рішення проводити судові засідання за апеляційною скаргою щодо одеської «справи 2 травня» у режимі відеоконференції.

Перше засідання має відбутися 11 червня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Апеляційного суду Миколаївської області.

«У зв’язку з клопотаннями підозрюваних та їх адвокатів судові засідання будуть проводитися у режимі відеоконференції з Одеським апеляційним судом. Таке рішення прийнято колегією суддів 23 квітня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у справі фігурує 16 осіб. 23 квітня до суду з'явилося лише четверо, двоє з яких доставлені конвоєм. Багато хто з підозрюваних та їх адвокатів не з'являються у судове засідання посилаючись на далеку відстань і брак коштів на проїзд. А 27 лютого причиною неявки стала неможливість приїхати до Миколаєва з Одеси через складні погодні умови.

Як повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокуратури Одеської області на виправдувальний вирок у відносно низки осіб надійшло з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до Апеляційного суду Миколаївської області. За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в м. Одесі виправдані особи підбурили групу людей до участі у масових заворушеннях та зорганізували їх.

Читайте також: Контрабанда зі Сходу: в аеропорту Одеси вилучили чотири кілограми кокаїну

27 лютого Апеляційний суд Миколаївської області відклав початок розгляду провадження за апеляційною скаргою прокурора щодо цієї справи до 23 квітня також у зв’язку з неявкою більшої частини підозрюваних. Тоді до суду доставили лише одного підозрюваного з 16.

У вересні 2017 року Іллічівський суд Одеської області виправдав підозрюваних у справі про події 2 травня 2014-го на Грецькій площі Одеси, не прийнявши основну частину доказів обвинувачення.

2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок. Тоді було відкрито низку кримінальних проваджень, зокрема і щодо подій на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими й українськими активістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-