Мінкульт та ОБСЄ зберуться через міжконфесійний конфлікт на Рівненщині

Мінкульт та ОБСЄ зберуться через міжконфесійний конфлікт на Рівненщині

Укрінформ
Виїзне засідання Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій Мінкультури за участю представників ОБСЄ заплановано сьогодні провести на Рівненщині.

Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

«Планується обговорити проблеми державно-церковних відносин в Україні та їх регіональні особливості на прикладі Рівненської області, особливості та проблемні моменти в діяльності та взаємовідносинах між православними релігійними організаціями Рівненщини», - йдеться у повідомленні.

Також, у під час засідання, в якому, окрім представників ОБСЄ, візьмуть участь дипломати посольства США в Україні, йтиметься і про стратегію вирішення існуючих та попередження можливих майбутніх конфліктів у православному середовищі Рівненщини.

Читайте також: Вселенський Патріархат прийняв до розгляду питання надання автокефалії УПЦ

Обговорюватимуться і механізми реагування на нетолерантні висловлювання, прояви екстремізму та сепаратизму у тих чи інших конфесіях.

Як повідомляв Укрінформ, в останні роки на Рівненщині виникло кілька конфліктів через претензії на храми як УПЦ КП, так і УПЦ МП. Один із найтриваліших конфліктів у селі Птича Дубенського району не вирішений і досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-