На Прикарпатті затримали чоловіка, який намагався примусово вивезти людину в РФ

На Прикарпатті затримали чоловіка, який намагався примусово вивезти людину в РФ

Укрінформ
В Івано-Франківській області працівники відділу детективів слідчого управління ГУНП затримали чоловіка, який намагався примусово вивезти людину для трудової експлуатації в Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

«Працівниками новоствореного відділу детективів слідчого управління, спільно з колегами відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Івано-Франківській області встановили, що в березні 2018 року, зловмисник 1981 р.н., житель одного із сіл Долинського району Івано-Франківської області, погрожуючи застосуванням фізичного насильства щодо потерпілого 1987 р.н., жителя іншого села цього району, під приводом повернення не існуючого боргу, завербував його до трудової експлуатації на території Російської Федерації. З цією метою він 18 квітня залякавши потерпілого та, вчинивши щодо нього психологічний тиск, намагався автомобілем Mercedes Sprinter здійснити незаконне його переміщення до Російської Федерації, передавши водію його паспорт, який забрав раніше. При цьому працівники поліції у м. Болехів, що на Долинщині, затримали зловмисника», - повідомляє Шкутов.

Читайте також: В Одесі затримали нелегала-ісламіста, що перебував у міждержавному розшуку

За його інформацією, відомості за цим фактом внесено до єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 149 (торгівля людьми або незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-