На Закарпатті підлітка підозрюваного у вбивстві громада вимагає повернути у СІЗО

На Закарпатті підлітка підозрюваного у вбивстві громада вимагає повернути у СІЗО

Укрінформ
У Тячівському районі на Закарпатті 14-річного підозрюваного у вбивстві свого товариша відпустили з СІЗО через те, що він неповнолітній і співпрацює зі слідством, однак таке рішення не сподобалося місцевій громаді, люди вийшли на протест і перекривали трасу.

Ситуацію кореспондентові Укрінформу прокоментували в ГУНП Закарпатської області.

"Учора під час протесту мешканців Нижньої Апші поліція недопустила порушення громадського порядку. Громадяни мають право виказувати своє незадоволення з приводу роботи слідства. Але доносимо до відома жителів: те, що неповнолітній мешканець Нижньої Апші — вдома, не означає, що він на волі. Кримінальне провадження є, слідство триває, хлопцю оголошена підозра за ч.1 ст. 115 КПК України. За рішенням суду він знаходиться під домашнім арештом. Зваживши на те, що хлопець неповнолітній, суд змінив міру запобіжного заходу для нього — з тримання під вартою на домашній арешт. Під вартою хлопець перебував майже місяць. Щодо неповнолітніх це — нормальна практика, коли він співпрацює зі слідством", - сказала речниця ГУНП в Закарпатській області Тетяна Щоголева.

Разом із тим, сьогодні, 19 квітня, у прес-службі Закарпатської обласної прокуратури повідомили, що вимагають обрати підозрюваному у резонансному вбивстві школяра в Нижній Апші запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Прокуратура Закарпатської області 10 квітня оскаржила до апеляційного суду Закарпатської області рішення суду першої інстанції, яким 14-річному школяру, що підозрюється у вбивстві 15-річного хлопця, змінено запобіжний вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Першочергова кваліфікація даного злочину за ч.1 ст.115 КК України - умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині. 5 квітня, прокуратура звернулась до суду з клопотанням про продовження строку тримання під вартою, проте слідчим суддею відмовлено в задоволенні клопотання прокурора та змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт (без застосування електронних засобів контролю), заборонивши йому залишати місце свого проживання”, - йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Читайте також: Одному з убивць мера Старобільська дали довічне

За повідомленням місцевих ЗМІ, у середу мешканці Нижньої Апші влаштували сільський протест та перекривали трасу державного значення через те, що підозрюваного у вбивстві хлопця помітили у місцевій школі.

Як повідомлялося, 14 березня в селі Нижня Апша Тячівського району Закарпатської області сталося резонансне вбивство: через сварку хлопець зарізав свого товариша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-