У Херсоні за борги по зарплаті описали майно заводу

У Херсоні за борги по зарплаті описали майно заводу

Укрінформ
Працівники Головного територіального управління юстиції у Херсонській області описали майно Херсонського заводу карданних валів за заборгованість підприємства по зарплаті своїм працівникам.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у четвер керівник прес-служби Головного теруправління юстиції в області Гаяне Оганесян.

"Працівники Головного територіального управління юстиції у Херсонській області у середу описали майно ПрАТ "Херсонський завод карданних валів" за борги підприємства по зарплаті перед своїми працівниками. Це підприємство заборгувало 10-ти своїм працівникам зарплату на загальну суму 388 тис. гривень. Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 5 травня 2014 року було порушено справу про банкрутство заводу, на дане підприємство призначили арбітражного керуючого. Наразі нерухоме майно, власником якого є це підприємство, перебуває у заставі банку "Фінанси та кредит", але представники відділу з питань банкрутства та державні виконавці Головного територіального управління юстиції в області все ж знайшли на території заводу майно, яке не перебуває у заставі банку і описали його", - розповіла Оганесян.

Серед описаного майна - мазутосховище та кілька старих автомобілів. Невдовзі експертами буде здійснено оцінку цього майна, і його виставлять на торги, повідомила керівник прес-служби.

Читайте також: На Херсонщині отримали попередження понад три тисячі "газових" боржників

За словами Оганесян, суми, отриманої від реалізації описаного майна, може не вистачити, щоб повністю погасити вказану заборгованість по зарплаті.

"Якщо отриманих коштів не вистачить, тоді будемо продовжувати шукати інше майно заводу карданних валів, яке не перебуває у заставі, і яке можна буде реалізувати для погашення заборгованості по зарплаті. Зокрема, є інформація, що це підприємство має у власності, наприклад, річковий катер. І хоч представники заводу стверджують, що про такий катер нічого не знають, наразі будемо його шукати", - зазначила вона.

Як повідомила Оганесян, зазначена заборгованість по зарплаті утворилася на підприємстві за період з 2012 по 2015 роки.

Міністерство юстиції у квітні 2018 року розпочало боротьбу з невиплатою в Україні громадянам заборгованих зарплат. Із 1 квітня в регіонах України діють спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, які займаються питаннями стягнення з підприємств-боржників заборгованої ними своїм працівникам заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-