На Запоріжжі поховали бійця, тіло якого бойовики віддали два дні тому

На Запоріжжі поховали бійця, тіло якого бойовики віддали два дні тому

Укрінформ
На Запоріжжі в останню путь провели бійця з позивним «Май», який загинув на Великдень і тіло якого віддали бойовики 15 квітня.

Командир взводу, пропорщик ЗСУ Володимир Майборода підірвався на міні поблизу Жованки - Зайцевого. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, провели командира взводу в останню путь 17 квітня у його рідному селі Переможець Якимівського району Запорізької області.  

“На фронті Володимира знали, як «Май». Він пішов захищати Україну з початком війни. 8 квітня цього року, як раз на Великдень, «Май», а також ще кілька бійців перебували у «секреті» на спостережнику. Кілька днів поспіль на цій небезпечній ділянці фронту противник виявляв помітну активність: стягував сили, проводив аеророзвідку за допомогою БПЛА, здійснював провокації серед мирного населення окупованих територій. Напередодні спостерігачі помітили тут підозрілий рух, тож командир взводу вирішив особисто перевірити обстановку”, - зазначили у прес-службі 24 ОМБр імені короля Данила.

Близько 16.00 «Май» помітив ворога і вирішив атакувати його з двох боків. Довести до кінця операцію не зміг — підірвався на протипіхотній міні. 

До темряви побратими шукали свого командира, ризикуючи собою, оглядали балочки мало не під носом у ворога. Не знайшли...  І лиш 13 квітня противник виклав в інтернет повідомлення про те, що бойовики знайшли в степу коло своїх позицій тіло.

Читайте також: Бойовики передали українській стороні тіло загиблого військового — штаб

Бойовики віддали тіло Володимира українській стороні 15 квітня. Після чого була проведена судмедекспертиза і призначена дата похорон.

Для того, аби усі бажаючі мали змогу попрощатися з героєм, були організовані автобуси з Мелітополя та Харкова. 

У Володимира Майбороди залишились дружина та донька. 

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-