Екс-директору ХТЗ дали  вісім років заочно

Екс-директору ХТЗ дали вісім років заочно

Укрінформ
Колишнього директора ПАТ «Харківський тракторний завод» визнали винним у розтраті 23 млн грн шляхом укладання фіктивних догововорів на прочистку каналізації і засудили до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області

«Орджонікідзевський районний суд м. Харкова призначив 43-річному екс-керівнику покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади протягом 3 років та з конфіскацією майна (за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України - розтрата майна підприємства в особливо великих розмірах та службова підробка документів). В суді вдалося довести, що колишній генеральний директор у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу. У подальшому, достеменно знаючи, що ніякі роботи не виконувалися, він підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн грн», - розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович. 

Читайте також: Директора українського заводу затримали в Білорусі за хабар - посол

Досудове розслідування та судовий розгляд справи проводилися за спеціальною, заочною, процедурою, оскільки колишній очільник підприємства переховується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-