Словенська компанія проведе реконструкцію очисних споруд Житомира

Словенська компанія проведе реконструкцію очисних споруд Житомира

Укрінформ
У Житомирі розпочинається реконструкція каналізаційних очисних споруд, яку проведе словенська компанія «Esotech» за кредитні кошти Світового банку. Об’єкт вартістю 13,6 млн доларів планують здати в експлуатацію у жовтні 2020 року.

Про це йшлося на брифінгу в міській раді за участі керівництва Житомира та представників Посольства Словенії в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нашому місті є 2 очисні споруди, які разом приймають 60 тис. куб. м стоків у день. Всі потужності перших очисних споруд будуть переміщені на другі. Очисні споруди №2, на яких триватиме будівництво, зараз можуть приймати 27 тис. куб. м стоків на добу, а ми розширимо їх потужності до 60 тис. Таким чином, замість двох споруд, на утримання яких треба витрачати кошти, електроенергію, час, буде лише один сучасний, ефективний автоматизований комплекс, збудований по-новому», - розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Читайте також: Львівська міськрада назвала фірму, що будуватиме сміттєпереробний завод

У тендері взяли участь компанії з 9 країн. Сума, яка передбачалася на реконструкцію, становила 16 млн доларів. Перемогла компанія «Esotech» зі Словенії, що запропонувала найнижчу вартість робіт, якісні послуги та оптимальні терміни реалізації проекту.

Вже 15 квітня у Житомир приїдуть проектувальники словенської компанії.

Як повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, з початком робіт компанія «Esotech» перереєструється із Києва у Житомирі і буде сплачувати податки у місцевий бюджет.

Фото: Zhitomir-OnLine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-