До пошуку мін у руслі Дунаю залучать ВМС

До пошуку мін у руслі Дунаю залучать ВМС

Укрінформ
Спеціальні підрозділи Військово-Морських Сил України просканують дно ріки Дунай від 110 до 116 кілометра, щоб виявити і знешкодити вибухонебезпечні предмети й гарантувати безпеку судноплавства.

Рішення про залучення підрозділів ВМС України до пошуку мін на Дунаї погоджено на нараді в Одеській облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

"Ми окреслили ряд заходів, щоб запобігти можливим надзвичайним ситуаціям після того, як із дна ріки в районі Ізмаїла спливли міни часів Другої світової війни. Зокрема, вирішено просканувати з допомогою ВМС русло Дунаю від 110 до 116 км, щоб виявити і знешкодити інші міни. Мусимо зробити все, щоб не постраждали люди", - зазначив перший заступник голови Одеської ОДА Олександр Терещук.

Скайпом до учасників наради приєдналися керівники Ізмаїльського, Ренійського та Вилківського міськвиконкомів, а також відповідні РДА.

Читайте також: На Одещині знешкодили дві морські міни

Під час наради стало відомо, що органи влади України взаємодіють з румунською стороною заради виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів та гарантування безпеки судноплавства. Зокрема, на 110-у кілометрі водної магістралі зараз чергує прикордонний катер, який сповіщає про можливу небезпеку річкові судна, які заходять в акваторію портів.

Як повідомлялося, 4-5 квітня на 59-му кілометрі ріки Дунай (у сторону Ізмаїла) виявлено неподалік берега кілька плавучих мін вагою близько півтонни. Сапери ДСНС знешкодили ці боєприпаси типу "Sautter-Harle", що були на озброєнні підводних човнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-