Рятувальники Херсонщини отримають обладнання та інструкторів зі США

Рятувальники Херсонщини отримають обладнання та інструкторів зі США

Фото
Укрінформ
Міжнародна місія пожежної допомоги (IFRM) США надасть рятувальникам Херсонщини сучасні пожежні екіпірування, обладнання, а також надішле в регіон своїх інструкторів.

Про це заявив у п'ятницю у Херсоні журналістам після зустрічі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва з делегацією Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM) США, яка наразі перебуває в регіоні з робочим візитом, американський пожежник, співробітник IFRM Рік Марклі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міжнародна місія з пожежної охорони США надасть Херсонщині пожежно-технічне обладнання Фото: oleshky.ua.city

"Абсолютно точно можу сказати, що будемо везти (на Херсонщину - ред.) велику кількість захисних костюмів (для пожежників - ред.) належного рівня захисту, які ми використовуємо у Штатах - це і рукавиці, і боти, і комбінезони, шоломи, і так далі. Будемо привозити індивідуальні повітряні дихальні апарати, маски і балони. І постараємося привезти більше дрібного обладнання, яке можна буде розподілити по великій кількості пожежних частин. Ми плануємо також привезти команду інструкторів, це добровольці-пожежники, які спеціалізуються на гасінні пожеж у різних умовах", - розповів Марклі.

Як він наголосив, Міжнародна місія пожежної допомоги США робить все це для того, щоб рятувальники Херсонщини були краще підготовленими до різних ситуацій, в яких вони можуть опинитися під час гасіння пожеж. "І плюс до цього ми хочемо, щоб пожежники вміли поводитися з новим обладнанням, яке до них приходить, щоб це було і для них безпечно, і ефективно для їхньої служби", - сказав Марклі.

За інформацією Міжнародної місії пожежної допомоги, вказані екіпірування та обладнання для пожежників Херсонщини будуть поставлені із США в регіон як гуманітарна допомога морським транспортом протягом двох-трьох місяців.

Читайте також: Американські пожежники допоможуть Херсонщині боротися з лісовими пожежами

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщину прибула делегація Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM) США для ознайомлення із станом справ пожежної безпеки та визначення першочергової потреби місцевої рятувальної служби у пожежно-технічному обладнанні.

Фото oleshky.ua.city

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-