У порт Південний зайшов найбільший контейнеровоз в історії гавані

У порт Південний зайшов найбільший контейнеровоз в історії гавані

Фото
Укрінформ
У морський порт Південний зайшов контейнеровоз Maersk Klaipeda, який є найбільшим судном такого типу з тих, які коли-небудь заходили у порт.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Зазначається, що судно довжиною 300 м було пришвартоване для обробки біля причалу №21 ТОВ "ТІС-Контейнерний термінал". Це перший захід судна по лінії МЕ3 датської компанії Maersk на контейнерний термінал ТІС.

Контейнеровоз був побудований в 2001 році компанією HYUNDAI, його ємність становить 6802 TEU, довжина - 300 м, ширина - 42,8 м.

Читайте також: В Одеському морпорту знайшли заміну контейнерному перевізнику Maersk

У квітні 2017 р. китайська компанія CHEC перемогла у тендері щодо днопоглиблення операційної акваторії причалів №23-25 порту Південний. Компанія збільшила глибини у акваторії майбутніх причалів з 0,5-6 до 16 метрів. В процесі роботи CHEC підняла з дна 4,4 млн кубометрів грунту.

У порт Південний зайшов найбільший контейнеровоз в історії гавані/ Фото Сергія Ляшонка

Зараз китайський підрядник продовжує роботу над іншим проектом з днопоглиблення у порту Південний - реконструкція підхідного каналу та підходів до причалів №5 і 6, які перебувають у користуванні ДП "МТП Південний". Цей проект планується завершити до кінця 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-