Пам'ятні заходи в Одесі пройшли без порушень - поліція

Пам'ятні заходи в Одесі пройшли без порушень - поліція

Укрінформ
В Одесі пам'ятні заходи, присвячені 74-й річниці визволення міста від нацистських окупантів, пройшли без порушень громадського порядку.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Іван Іщенко.

За його словами, одесити могли в будь-який час покласти квіти до підніжжя пам'ятника Невідомому матросу на Алеї слави чи стели меморіалу «Крила Перемоги» на площі 10 квітня.

"10 квітня - світлий і пам'ятний день для одеситів, таким він і був для багатьох сотень людей, що вшановували сьогодні пам'ять воїнів-визволителів. Жодних правопорушень поліція не зафіксувала, не було й затримань громадян", - сказав Іщенко.

Читайте також: Одеса відзначає 74-ту річницю визволення від нацистів

Водночас сталася словесна перепалка на Алеї слави між групою проросійськи налаштованих громадян, яких очолював комуніст ліванського походження Моріс Ибрагім, та активістами "Вуличного фронту", що прийшли близько 17-ї години "проконтролювати, чи не буде порушень закону про декомунізацію".

Як зазначив лідер "Вуличного фронту" Дем'ян Ганул, "торік у цей день було багато правопорушень з боку любителів "колорадської" стрічки. Тому ми сьогодні вирішили організувати громадський контроль за дотриманням правопорядку, і раді, що цього року поліцейські чітко виконували свої обов'язки щодо забезпечення правопорядку".

Ці дві групи чисельністю до півсотні чоловік кожна близько години перебували на Алеї слави. Коли хтось із проросійськи налаштованих громадян починав співати «Вставай, страна огромная», активісти "Вуличного фронту" співали Гімн України і включали гучномовець, з якого звучали українські мелодії.

Як повідомлялося, вранці 10 квітня близько півтисячі одеситів, у тому числі керівники міста й області, депутати й представники громадськості, урочисто відзначили 74-річницю визволення міста від нацистських окупантів покладанням квітів до підніжжя пам'ятника Невідомому матросу і меморіалу «Крила Перемоги» на площі 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-