На Березнянщині населення гірських сіл тепер обслуговуватиме реанімобіль

На Березнянщині населення гірських сіл тепер обслуговуватиме реанімобіль

Укрінформ
На Березнянщині населення гірських сіл віднині обслуговуватиме реанімобіль Mercedes.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Великоберезнянської райради Ярослав Шукаль.

«Сьогодні, 10 квітня, у смт Великий Березний відбулася передача сучасного, укомплектованого автомобіля швидкої допомоги Mercedes для оперативного транспортування населення з важкодоступних гірських сіл Закарпатської області (а саме Великоберезнянського району) до найближчих обласних закладів охорони здоров’я. Відстань від цих сіл до обласної клінічної лікарні в Ужгороді та дитячої обласної лікарні в Мукачеві становить від 50 до 90 км. Тепер за наявності реанімобіля відповідні фахівці зможуть швидко та кваліфіковано надавати спеціалізовану медичну допомогу горянам із використанням спеціального обладнання», - сказав він.

За словами Шукаля, місцева громада ще минулого року звернулася до громадських організацій із проханням допомогти у забезпеченні реанімобілем. Кошти віднайшли за допомогою ГО Зелена Смуга, Товариства Закарпатців у м.Києві, представників української діаспори в Німеччині, голови фонду Kolos.

Читайте також: На дороги у Закарпатті планують витратити не менше 4 мільярдів

«При закупівлі з’ясувалося, що вибраний на початку медичний автомобіль класу EURO 4 не може бути ввезений в країну, бо державна процедура на сьогодні не дозволяє ставити такі автомобілі на облік. Відтак вибрали інший необхідний автомобіль швидкої допомоги класу EURO 5», - зазначив він.

Разом із тим, жодних бюджетних коштів на закупівлю реанімобіля не було використано, і сучасний укомплектований автомобіль передається безповоротно на користь держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-