Одеса відзначає 74-ту річницю визволення від нацистів

Одеса відзначає 74-ту річницю визволення від нацистів

Фото
Укрінформ
В Одесі відзначають 74-ту річницю визволення міста від нацистських окупантів - усього на Алею слави сьогодні прийшли близько півтисячі одеситів.

В урочистій церемонії покладання квітів до підніжжя пам'ятника Невідомому матросу та меморіалу "Крила Перемоги" на площі 10 квітня взяли участь голова облдержадміністрації Максим Степанов, перший заступник голови обласної ради Олег Радковський, мер Одеси Геннадій  Труханов, представники духовенства, громадськості, ветерани армії і флоту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"10 квітня ми віддаємо данину шани тим, хто звільняв у далекому 1944 році Одесу від нацистських окупантів. Їх імена зберігають пам'ятники, меморіальні дошки, назви багатьох вулиць. Але найголовніше - це пам'ять про їхні подвиги, яка живе в наших серцях", - зазначив голова ОДА Степанов.

Одеса відзначає 74-ту річницю визволення від нацистів / Фото Ніна Ляшонок, Укрінформ

Під час урочистої церемонії прозвучав Гімн України, перед присутніми під звуки військового маршу пройшли воїни роти почесного караулу Одеського гарнізону.

Читайте також: Краща за "Смерч": Україна випробовує ракетний комплекс "Вільха"

Квіти поклали сьогодні також до підніжжя стели "Крила Перемоги" у сквері Героїв-льотчиків і опустили вінки на воду на траверсі в акваторії Одеської затоки з кораблів та катерів Західної військово-морської бази ВМС України.

Урочисті заходи, на відміну від минулорічних, відбулися без жодних правопорушень чи інцидентів. Правопорядок у громадських місцях Одеси забезпечують  наряди Нацполіції та Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-