У Херсоні розпочалася річкова пасажирська навігація

У Херсоні розпочалася річкова пасажирська навігація

Укрінформ
У Херсоні у вівторок зранку, 10 квітня, розпочалася річкова пасажирська навігація по Дніпру та його притоках.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі громадських зв'язків Херсонської міської ради.

"Сьогодні зранку у Херсоні розпочалася річкова пасажирська навігація. Перший теплохід  із пасажирами відправився з річпорту о 7.30", - розповіли у відділі громадських зв'язків міськради.

Загалом же цього ранку з річпорту відправилися чотири теплоходи з пасажирами.

Як зазначили у відділі громадських зв'язків, у перший день навігації пасажирів було дуже багато. Не зашкодила цьому навіть вранішня поломка тролейбусу маршруту №9, який їде безпосередньо у річковий порт. "На заміну зламаному "Херсонелектротранс" швидко прислав новий тролейбус", - повідомили у відділі.

За інформацією мерії, для того, щоб у період навігації херсонці могли своєчасно, без затримок потрапляти у річковий порт, найближчим часом буде скориговано графік руху міських маршруток і тролейбусів для його підлаштування під рейси теплоходів.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня 2018 року виконком Херсонської міської ради на позачерговому засіданні прийняв рішення підняти тариф на перевезення пасажирів на пасажирському річковому транспорті загального призначення по річці Дніпро та її притоках з 20 до 25 гривень.

Читайте також: Екіпаж “Норду” вдруге намагався перетнути кордон

У Херсоні пасажирський річковий транспорт активно використовується жителями міста для поїздок на дачі, розташовані на Дніпрі, його притоках та островах. На частину цих дач можна дістатися лише річковим транспортом. Протягом останніх років перевезення пасажирів річковим транспортом здійснювалося у Херсоні за 12-ма напрямками, на яких працювали 6 теплоходів та 13 приватних маломірних суден (баркасів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-