У Харківському зоопарку мешканців пригостили крашанками

У Харківському зоопарку мешканців пригостили крашанками

Відео
Укрінформ
У Харківському зоопарку тварин на Великдень пригостили крашанками.

Про це повідомляється на сайті зоопарку.

“Яйця, пофарбовані у зелений, блакитний, жовтий, червоний кольори, моментально привернули увагу тварин і пробудили великий інтерес. Ворона одразу ж потягла яйце і сховала його. Так само вчинила й одна із лисиць. А от інші тварини, оглянувши частування, почали ласувати смачним кормом, очищаючи шкаралупу або прямо з нею. Найбільш терплячими виявилися мавпи – вони чистили крашанки, а сам процес сприймали як забавку, в результаті якої їх чекав смачний приз», - наголошується у повідомленні.

Харківський зоопарк зараз закритий для відвідувань, там проводиться масштабна реконструкція.

Як запевняє його директор, доктор біологічних наук, професор Олексій Григор'єв, у 2019 році харків'яни і гості міста побачать зовсім новий зоопарк.

«Якщо раніше ми дивували відвідувачів великою кількістю тварин, то в новому зоопарку, згідно зі світовою тенденцією, люди матимуть можливість максимально наблизитися до природи, відпочивати серед тварин, спостерігаючи за ними практично у природному середовищі", - відзначив Григор'єв.

Як повідомляв Укрінформ, датою заснування Харківського зоологічного саду вважається 1896 рік, коли на площі в 2 гектара, орендованій у міського саду поблизу нинішнього університету імені Каразіна, організували виставку домашніх тварин і птахів, до яких згодом додалися дикі тварини.

Читайте також: У Києві горів зоопарк

Нинішня колекція Харківського зоопарку, члена Європейської асоціації зоопарків і акваріумів, нараховує більше 7 тисяч особин тварин з усього світу, багато з яких занесені до Червоної книги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-