На Прикарпатті “валютники” за добу переводили у готівку до 5 мільйонів

На Прикарпатті “валютники” за добу переводили у готівку до 5 мільйонів

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області співробітники податкової міліції викрили схему нелегального обміну валют, добовий обіг якої складав від 3 до 5 млн грн.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

Необліковану готівку «валютникам» видавала регіональна банківська установа.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській області викрили схему нелегального обміну валют. У незаконній схемі, добовий обіг коштів якої становив близько 3-5 млн грн, була також задіяна одна із регіональних банківських установ, через касу якої «валютчикам» видавалась необлікована готівка», - повідомляє прес-служба ДФС України.

За їх інформацією, схему вдалося розкрити в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України, відкритого щодо місцевого жителя, який ухилився від сплати більше 3,3 млн грн ПДФО внаслідок здійснення незаконних валютообмінних операцій на території Західної України.

Відомо, що фігурант справи із групою спільників створив та контролював нелегальну мережу обмінних пунктів, які не були створені як юридична або фізична особа-підприємець, не були зареєстровані в податкових органах та в Нацкомфінпослуг в якості фінансової установи та не отримували генеральної ліцензії НБУ на здійснення небанківськими фінансовими установами валютних операцій.

Читайте також: У Дніпрі викрили комерсантів на фінансуванні бойовиків, вилучено 5,5 мільйона

Окрім того, фігуранти, використовуючи кур’єрів, щоденно перевозили через митний кордон України до Польщі готівку без обов’язкового письмового декларування, де обмінювали її на долари США і євро та ввозили в Україну. Таким чином щоденно перевозилось готівки в еквіваленті 2-3 млн грн.

За результатами заходів, проведених в м. Івано-Франківську вилучено: 304,5 тис. доларів США, 6,1 тис. євро, 9,8 тис. фунтів стерлінгів, 441,7 тис. польських злотих (загалом в еквіваленті 11,7 млн грн) та майже 4 млн грн, банківські виписки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та електронні носії інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-