Пожежа у Харкові ледь

Пожежа у Харкові ледь "не задушила" весь під'їзд

Укрінформ
У Харкові з палаючого будинку на проспекті Гагаріна, 211 вивели 29 людей, у тому числі двох дітей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Пожежа виникла близько 03:47, горіла квартира на першому поверсі. На місце пригоди виїхали два відділення рятувальників 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини на двох автоцистернах та автодрабині. Під час проведення розвідки вони встановили, що в результаті горіння сталося сильне задимлення, яке поширилося по сходовій клітці на верхні поверхи. Виникла реальна загроза жителям цілого під'їзду", - повідомив Лупандін.

Читайте також: Wizz Air відкрила польоти з Харкова до Дортмунда

За його словами, щоб врятувати людей від отруєння димом, рятувальники встановили 2 автодрабини та сформували 6 ланок газодимозахисників, які почали видаляти дим зі сходової клітки, шукати жителів і виводити їх на свіже повітря. Всього за допомогою автодрабин з вікон квартир з 6-го по 9-й поверхи врятовано 10 людей, серед них - двоє дітей. Сходами будинку виведено ще 8 людей, серед яких 1 дитина. Ще 11 жителів самостійно евакуювалися під наглядом рятувальників.

Як стало відомо, о 05:12 пожежу локалізовано, о 06:30 - ліквідовано. Причина загоряння уточнюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-