Аеропорт

Аеропорт "Ужгород" має запрацювати до зими - Омелян

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Ужгород" має бути готовим до зимової навігації вже наприкінці цього - на початку наступного року.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочої поїздки по Закарпаттю, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

"Президент України поставив чітке завдання – до кінця 2018 року повноцінно запустити роботу аеропорту «Ужгород». Наразі Украерорух докладає максимум зусиль, аби летовище мало сучасне та безпечне обладнання. Аеропорт "Ужгород" має бути готовий до зимової навігації з осені 2018 року по зиму 2019 року. Сподіваємося, що тут працюватиме фахова команда аеропорту, від якої залежатиме якість авіасполучення, кількість маршрутів тощо. Ну і звичайно необхідна підтримка обласної влади", – зазначив Омелян.

Також міністр розповів, що наразі розглядається можливість переконати як уряд, так і парламент розпочати наступного року цільове фінансування нових злітних смуг в Україні. За його словами, це має бути мінімум 10 млрд грн щороку протягом чотирьох років, щоб у найближчий час ввести в дію близько 20-ти злітних смуг по всій Україні і щоб кожна область мала можливість забезпечити авіаційне сполучення як всередині України, так і на міжнародних напрямках.

"Тоді постане питання ще одного летовища на Закарпатті, це може бути або Хуст, або Мукачево. Але сьогодні ми спрямовуємо всі зусилля на відновлення регулярних рейсів між Києвом та Ужгородом та Ужгородом і Братиславою, а можливо, ще з іншим містом", - додав міністр.

Читайте також: В аеропорту “Бориспіль” затримали чоловіка, що переховувався від слідства в Іспанії

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів, що за останні два з половиною роки за рахунок обласного бюджету в Ужгородському аеропорту модернізований термінал із оновленням обладнання, по периметру встановлена спецогорожа, а злітно-посадкова смуга розширена й може приймати літаки класу Boeing чи Airbus.

"Тобто аеропорт практично готовий для повноцінної роботи, усе, що потрібно – встановити сучасне навігаційне обладнання. Це прерогатива Міністерства інфраструктури України. Альтернативи Ужгородському аеропорту на Закарпатті немає, будувати щось із нуля – значить відшукувати величезні бюджетні гроші й витрачати купу часу. Тому ми дуже сподіваємося на ефективну роботу Мініфраструктури в запуску Міжнародного аеропорту «Ужгород». Але паралельно шукаємо можливість залучення інвесторів із сусідніх країн Євросоюзу, які можуть узяти наш аеропорт у концесію й користуватися сучасним навігаційним обладнанням із території ЄС, що прилягає до Закарпаття", – зауважив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-