На Одещині обговорили шляхи реформування дорожньої галузі

На Одещині обговорили шляхи реформування дорожньої галузі

Децентралізація
Укрінформ
На Одещині обговорили шляхи реформування дорожньої галузі заради поліпшення стану місцевих шляхів

Фахівці Служби автомобільних доріг Одеської області розпочали покрокове  реформування системи ремонту й обслуговування мережі автомобільних шляхів, прагнучи залучити до взаємодії керівників новоутворених об’єднаних територіальних громад.

Про особливості цієї співпраці заради поліпшення  стану доріг йшлося 4 квітня на зустрічі у прес-кафе "Децентралізація та реформування дорожньої галузі в Одеській області" з очільником облавтодору Олегом Вариводою, організатором якої виступив Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Аналіз виконаної програми ремонту автомобільних доріг загального значення показав, що торік підрядними організаціями освоєно в межах Одещини майже на 3 мільярди гривень ремонтно-відновлюваних робіт - у кілька разів більші обсяги порівняно з 2016 роком. Зокрема, відремонтовано 59 кілометрів автотраси Одеса-Рені, 44 кілометри дороги Спаське - Вилкове, значні ділянки на автомагістралі Одеса - Київ та інших. Однак ми вважаємо, що більшої уваги потребує поліпшення стану місцевих шляхів, де почали господарювати 25 новоутворених адміністрацій об'єднаних територіальних громад. Заради того, щоб погодити взаємодію щодо організації ремонту й відновлення занедбаних доріг між селами і невеличкими містами, було проведено днями нараду в облавтодорі з керівниками ОТГ і підрядними дорожними організаціями", - зазначив Варивода.

Ми запропонували покрокове вдосконалення наших взаємовідносин, уточнив очільник облавтодору, а саме: погоджувати спільно з головою Одеської облдержадміністрації ділянки місцевих автошляхів, що потребують невідкладного ремонту. У подальшому визначати з фахівцями необхідні обсяги фінансування за рахунок Дорожнього фонду і часткових внесків з обласного та бюджетів ОТГ і замовляти виконання проектно-кошторисної документації на виконання погоджених ділянок доріг. І, нарешті, спільними зусиллями добиватись якісного виконання ремонтних робіт та налагодити контроль за експлутацією автошляхів.

Як наголосив очільник облавтодору, "при такій взаємодії нам вдасться цього року не тільки завершити ремонт автотраси Одеси - Рені, інших важлих автодоріг, а й прискорити відновлення місцевих шляхів, у чому в першу чергу зацікавлені новоутворені ОТГ".

Читайте також: Київський ЦРМС презентував ідею проектних хабів у громадах

Варивода висловив сподівання, що цього року завдяки поєднанню зусиль дорожників та органів місцевого самоврядування вдасться освоїти на дорожньо-відновлювальних роботах та забезпеченні якісної експлуатації автодоріг не лише виділені 400 мільйонів гривень державних капіталовкладень, а й 1-2 мільярдних відрахувань від поточних надходжень Одеської митниці, що продовжує спільний експертимент заради підтримки програм дорожнього будівництва на Одещині.

Обговорення різних аспектів реформування дорожньої галузі у взаємодії з ОТГ відбулось у конструктивній атмосфері. Учасники зустрічі в рамках прес-кафе мають намір спільно з відповідними службами Одеської облдержадміністрації активізувати зусилля для організації контролю за діяльністю інспекторів Укртрансбезпеки заради ліквідації корупційних проявів при порушенні водіями великовантажних автомобілів вагового режиму.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото Ніна Ляшонок / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-