Аеропорт Запоріжжя тимчасово не прийматиме Boeing і Airbus - закриє смугу на ремонт

Аеропорт Запоріжжя тимчасово не прийматиме Boeing і Airbus - закриє смугу на ремонт

Укрінформ
Аеропорт "Запоріжжя" у травні планує закрити єдину штучну злітно-посадкову смугу на ремонт.

Про це Укрінформу повідомили у адміністрації аеропорту.

"У зв'язку із необхідністю проведення ремонтних робіт на штучній злітно-посадковій смузі КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя", орієнтовно у травні планується її закриття для експлуатації. Точна дата припинення експлуатації злітно-посадкової смуги та тривалість проведення робіт наразі узгоджуються із підрядною організацією. У період проведення ремонтних робіт на штучній злітно-посадковій смузі запорізький аеропорт, можливо, прийматиме і відправлятиме літаки, що можуть здійснювати зліт та посадку з грунтової смуги", - повідомили у КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя".

Читайте також: МАУ отримала ще один Boeing нового покоління

Такими літаками, за даними адміністрації аеропорту, є Ан-24, Ан-12, Ан-74, Ан-140, Як-40 і Іл-76. З авіакомпаній, із якими КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" співробітничає на сьогодні, такі літаки експлуатує авіакомпанія "Мотор Січ".

Іноземні компанії Atlasjet Ukraine, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, що працюють із КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя", і вітчизняна МАУ на сьогодні експлуатують літаки Boeing і Airbus, які використовувати грунтову смугу не можуть.

Поточний ремонт єдиною штучної злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту проводився навесні 2017 року і тривав понад місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-