Голова Одеської облради за рік розбагатів на сотні мільйонів

Голова Одеської облради за рік розбагатів на сотні мільйонів

Укрінформ
Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський розбагатів за рік на сотні мільйонів гривень, якщо врахувати, що частину власних заощаджень чиновник вигідно вклав у придбання значної суми криптовалюти.

Про це свідчить е-декларація очільника облради за 2017 рік.

За поданими відомостями, зарплата Урбанського за основним місцем роботи за 2017 рік в облраді склала 294 тисячі 157 гривень. Його дружини Олени Урбанської - 39 тисяч 300 гривень, окрім того її дохід від заняття підприємницькою діяльністю склав 600 тисяч гривень. У вигляді готівки Урбанський задекларував 23 мільйони 250 тисяч гривень, на банківських рахунках - 3 тисячі 803 гривні. А його дружина має на банківських рахунках - 1 тисячу 375 доларів, 43 євро та 440 гривень.

Крім того, дохід від відчуження рухомого майна дружини становив 1 мільйон 599 тисяч гривень, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав - 5 тисяч гривень і дохід у вигляді спадщини - 605 тисяч гривень та 52 тисячі 794 гривні.

Однак різко розбагатіла родина Урбанських насамперед у результаті прибання торік криптовалюти -  чиновник задекларував 4 тисячі 256 біткойнів, констатувавши, що став по суті доларовим мультимільйонером. Адже за поточним курсом прибана криптовалюта - це близько 817 мільйонів 750 тисяч гривень, коли врахувати, що один біткойн зараз становить $7 тисяч 390.

У декларації очільника облради за 2017 рік також з'явилася квартира в Одесі площею 127 кв. метрів. Також дружина Урбанського вказала "об'єкт незавершеного будівництва" - квартиру в Одесі площею 53 квадратних метри.

Крім того, в родини Урбанських є квартира в Одесі площею 266 квадратних метрів, яка може коштувати 14 мільйонів гривень, нежитлове приміщення в Одесі площею 841 квадратний метр, що перебуває у спільній власності Анатолія Урбанського з Галиною та Ігорем Урбанськими, дача у дружини площею 284 квадратних метри і гараж.

Читайте також: Голова фракції БПП задекларував два годинники і Opel Vectra

Серед іншого цінного майна є в Урбанського автомобілі Hyundai IX35, 2013 і Land Rover Range Rover 2014 року випуску, а в його дружини - автомобіль Mercedes-benz 2015 року випуску, коштовності торгових марок Boucheron, Chaumet, Damiani, Bulgari, Graff та годинники торгових марок Breguet, Girard-Perregaux і Maurice Lacroix.

Так само й Урбанський має кілька годинників торгових марок Girard-Perregaux, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe, Rolex та Breguet.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-