Нападникам, які переслідували шкільний автобус з дітьми,

Нападникам, які переслідували шкільний автобус з дітьми, "світить" до 12 років

Укрінформ
Зловмисникам, які 3 квітня на Запоріжжі з пістолетом переслідували шкільний автобус з дітьми, загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

«Правоохоронці затримали зловмисників.  У них вилучили пістолет, який направлено на експертизу до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Обидва чоловіки затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої», - йдеться у повідомленні.

В поліції додали: авто Great, на якому зловмисники прибули до села Малишівка, де спочатку намагались  проникнути до приміщення магазину, а потім переслідували автобус з дітьми, що стали свідками злочину, було викрадене.

Читайте також: На Запоріжжі озброєні чоловіки переслідували шкільний автобус з дітьми

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня  близько 7:30  у селі Малишівка Запорізької області діти, котрі чекали на шкільний автобус, помітили двох чоловіків, які намагались зламати замок магазину поруч зупинки. Діти дочекались шкільного автобуса, зайшли у нього, а зловмисники сіли в машину і почали переслідувати автобус. У салоні шкільного автобуса, крім водія, на цей момент знаходилось 13 дітей, 2 вчителя і мама однієї дитини. Озброєнні зловмисники намагались зупинити автобус, погрожуючи предметом, схожим на пістолет. Водій автобуса зміг відірватись від переслідувачів, а одна  з учениць, що знаходилась у автобусі, повідомила про інцидент у поліцію та назвала номери авто, в якому знаходились зловмисники.  Через кілька годин  їх було затримано на виїзді з с.Широкого. За попередніми даними, зловмисники перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Наразі триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-