"Сагайдачний" і турецькі військові кораблі провели тренування типу PASSEX

Фото
Укрінформ
Кораблі ВМС ЗС України та Турецької Республіки провели спільне тренування типу PASSEX у північно-західній частині Чорного моря.

Про це повідомляє прес-центр командування ВМС Збройних сил України.

"У північно-західній частині Чорного моря Військово-Морські Сили ЗС України та Турецької Республіки провели спільне тренування типу PASSEX. Основною метою заходу було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з'єднань та спільних дій у групі надводних кораблів відповідно до стандартів НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Турецькі військові кораблі пішли з Одеси разом із "Сагайдачним"

На тренування від української сторони було залучено фрегат "Гетьман Сагайдачний" і гелікоптер Ка-27пр, а від турецької - корвет TCG "Buyukada" (F-152) та фрегат TCG "Salihreis" (F-246). Захід проходив у декілька етапів, у ході яких було відпрацьовано тактичне маневрування, навчання зі зв'язку та протиповітряної оборони. Крім того, гелікоптер Ка-27пр здійснив понад 20 посадок на палубу фрегата "Гетьман Сагайдачний".

"Гетьман Сагайдачний" і турецькі кораблі провели тренування у Чорному морі

Як повідомлялося, 30 березня до порту Одеса з візитом у рамках навчань ВМС Турецької Республіки "Морська зірка - 2018" зайшли кораблі "Salihreis" та "Buyukada". Під час заходу було проведено протокольну зустріч командира походу, командирів кораблів та військового аташе Турецької Республіки з делегацією Військово-Морських Сил ЗС України. Представники двох флотів подякували один одному за багаторічну плідну співпрацю та обговорили перспективні напрямки співробітництва між військово-морськими силами.

Фото: Прес-центр Командування ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-