Мер Одеси за рік збіднів на $45 тисяч

Мер Одеси за рік збіднів на $45 тисяч

Е-декларації
Укрінформ
За минулий рік міський голова Одеси Геннадій Труханов трохи збіднів, хоча отримував у півтора раза вищу зарплату, аніж у 2016 році.

Не обзавівся головний чиновник міста в 2017 році новим авто чи якоюсь нерухомістю. Про це свідчить е-декларація Труханова за 2017 рік.

Як зазначив мер Одеси, у вигляді зарплати торік він отримав з міськбюджету 106 тисяч 381 гривню, тобто на 37 тисяч 874 гривні більше порівняно з минулим роком - завдяки підвищенню середньомісячного рівня зарплати до 8 тисяч 865 гривень.

Судячи з поданих відомостей, Труханов володіє, як і раніше, квартирою площею 131,8 квадратних метрів і має право на 29% будинку на 252,4 квадратних метрів, який знаходиться у спільній власності з матір'ю Марією Дмитрівною і дочкою Алісою. Не обзавелася торік родина Труханових новою нерухомістю, земельною ділянкою чи автомобілем (їздить чиновник, імовірно, на службовому автомобілі Range Rover).

Продовжує зберігати задекларовані у 2017 році коштовності та ювелірні вироби: у мера Одеси 5 дорогих годинників, переважно швейцарських брендів - «Rolex», «Ulysse Nardin», «Patek Philippe», «Breguet», «A. Lange & Sohne», у матері - годинник «Bovet», два персні з дорогоцінними каменями, дві пари сережок та підвіска.

Водночас Марія Труханова, згідно з декларацією Геннадія Труханова, втратила частку в підприємстві «Рубітел» і зараз володіє всього 25% активів компанії.

Однак у цілому бюджет мера в готівці, якщо порівняти задекларовані торік обсяги ($130 тисяч 600 і 65 тисяч гривень) і в поточному році ($83 тисячі, а 50 тисяч гривень), помітно "схуд" - більш як на $45 тисяч. При цьому один з банківських рахунків міського голови поповнився майже на 81 тисячу гривень і становив 185 тисяч 454 гривень.

Можна припустити, що позначилися на бюджеті мера тривалі зарубіжні вояжі наприкінці 2017 - початку 2018 років.

Читайте також: Рада відмовилася розглядати скасування е-декларацій для активістів

Як повідомлялося, міський голова Одеси Геннадій Труханов перебуває під пильною увагою детективів НАБУ через висунуту підозру в придбанні мерією за завищеною ціною багатоповерхівки колишнього заводу «Краян» за 185 мільйонів гривень для розміщення там «Євромерії». За даними НАБУ, у злочинній схемі задіяно 8 чоловік, серед яких і чиновники міськради, і приватні особи. Всім 13 лютого вручили підозри за ознакою ч. 5 ст.191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-