Заступниця мера Немирова намагалася “заробити” на інфраструктурі

Заступниця мера Немирова намагалася “заробити” на інфраструктурі

Укрінформ
На Вінниччині заступницю мера райцентру судитимуть за зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування та скеровано до суду відповідний обвинувальний акт відносно колишнього заступника міського голови однієї з міськрад області, яка в період виконання обов’язків міського голови, шляхом зловживання своїм службовим становищем, уклала з забудовником договір про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, занизивши розмір плати на суму 264 тис. гривень», - йдеться у повідомленні.

Як з’ясував кореспондент Укрінформу, йдеться про заступницю Немирівського міського голови, яка вчинила вказане правопорушення ще 2013 року.

Наразі колишній чиновниці обрано запобіжний захід, а забудовник вже перерахував до бюджету міста несплачену суму.

Читайте також: Геращенко: Без Холодницького робота НАБУ зупиниться

Інкримінована колишній чиновниці ч. 2 ст. 364 КК України передбачає відповідальність за зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно тягне тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб. Такі зловживання караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-