Лозовій дали воду

Лозовій дали воду

Укрінформ
Аварійні роботи на системі водовідведення у місті Лозова Харківської області, де кілька днів тому сталася аварія на каналізаційному колекторі, завершені, і в будинки лозівчан почали подавати воду.

Так сказав журналістам заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, який провів в Лозовій засідання оперативного штабу з ліквідації НС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент усі роботи завершені. Воду почали подавати", - пояснив Шахненко.

За його словами, спочатку вода з'явиться на нижніх поверхах будинків: "У цілому процес займе близько 1,5 години".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 31 березня місто Лозова залишилося без водопостачання через аварію на каналізаційному колекторі. На час, поки йшли ремонтні роботи, для потреб населення організували підвезення технічної води.

2 квітня позачергова сесія Лозівської міськради виділила 398 тисяч гривень на придбання каналізаційної труби.

За словами Лозівського міського голові Сергія Зеленського, на найближчій сесії Харківської обласної ради також очікується виділення коштів: "Однак цього замало. За попередніми підрахунками, на реконструкцію колектора необхідно 17 мільйонів гривень. Аварійна ситуація склалася на всьому Південному колекторі, його протяжність 2400 метрів, в експлуатацію колектор ввели у 1978 році. Вирішити проблему з фінансуванням на місцевому рівні неможливо. Для цього повинна діяти чітка державна програма".

Читайте також: У Харкові аварія на колекторі залишила без води 70 багатоповерхівок

Раніше, 26 березня аварія на колекторі у Лозовій - а це друге за кількістю населення (60 тис. чол.) місто області - залишила містян без води. Аварію обіцяли ліквідувати до кінця робочого дня.

19 березня усі мікрорайони в Лозовій та сел. Домаха також були відключені від води через аварію на колекторі. За словами директора КП "Лозоваводсервіс" Володимира Кириченка, колектор старий, залізобетонний: "Для заміни лише частини труби в 450 м потрібно понад 800 тис. грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-