Прикордонники викрили схему незаконного ввезення в Україну іномарок

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення в Україну іномарок

Фото
Укрінформ
Держприкордонслужба викрила схему ввезення та подальшу легалізацію автомобілів іноземної реєстрації на територію України.

Про це написав помічник голови ДПСУ прес-секретар Олег Слободян у Facebook.

"Держприкордонслужба викрила масштабну схему ввезення в Україну автомобілів іноземної реєстрації. Доведено оборудки щонайменше зі 131 автомобілем. Оперативні заходи тривають", - написав він.

У ДПСУ повідомили, що встановлено коло осіб, які незаконно взяли на себе повноваження державних органів. Крім того, чітко з'ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації. Водночас використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону.

Наразі підтверджено незаконне ввезення через пункт пропуску "Ягодин" 131 транспортного засобу.

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення в Україну іномарок. Фото: ДПСУ

Також проведено обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області семи фігурантів справи.

Читайте також: Напередодні Великодня на українсько-польському кордоні - автомобільні черги

Зазначається, що під час обшуків виявлено чотири незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів. Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, фальшиві печатки польських нотаріусів, більше тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, зокрема фіктивні бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-