Поліція Київщини пропонує позбутися незареєстрованої зброї на вигідних умовах

Поліція Київщини пропонує позбутися незареєстрованої зброї на вигідних умовах

Укрінформ
У Київській області оголошено місячник добровільної здачі зброї. Заходи триватимуть з 1 квітня по 1 травня з метою виведення зброї, боєприпасів і вибухівки з незаконного обігу, а також профілактики злочинів з їх використанням.

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті Національної поліції Київської області.

"Громадяни, які у даний період добровільно здадуть до територіальних відділів поліції Київщини незареєстровану зброю, згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності", - нагадують правоохронці.

Окрім того зазначається, що у разі добровільної здачі незареєстрованої зброї, якщо вона не значиться в обліках як втрачена, викрадена чи не була знаряддям скоєння злочину, у подальшому громадяни мають право зареєструвати її в особисту власність і використовувати на законних підставах.

Читайте також: Поліція у столичному метро вилучила в чоловіка 22 патрони до автомата

У поліції також застерігають: "Відповідно ст. 263 Кримінального кодексу України особам, які незаконно зберігають зброю, бойові припаси та вибухівку, загрожує покарання - від 3 до 7 років позбавлення волі".

У відділі комунікації поліції Київської області наголошують: "Незареєстрована зброя – це не тільки порушення Закону, а й причина нещасних випадків! Не наражайте себе та близьких на небезпеку!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-