У Херсоні депутати не підтримали створення

У Херсоні депутати не підтримали створення "Муніципальної варти"

Укрінформ
У Херсоні депутати міської ради на сесії у п'ятницю не підтримали створення муніципального силового органу - "Муніципальної варти" Херсонської міської ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне (питання - ред.), колеги - "Про створення комунального підприємства "Муніципальна варта" міської ради та затвердження його Статуту. За основу (голосуємо - ред.). Колеги, потім ваші зауваження (по даному питанню - ред.)", - сказав при розгляді даного питання головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

Проте, в результаті голосування даний проект рішення сесії не набрав потрібної кількості голосів навіть для прийняття його за основу. Його підтримали лише 20 депутатів із 42-х, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 7 депутатів проголосували проти, 2 депутати утримались і 13 - не голосували.

Читайте також: Міськрада Херсона оголосила перерву через блокування трибуни

У березні 2017 року на сесії Херсонської міськради депутати не підтримали створення комунального підприємства "Муніципальна варта" Херсонської міської ради, мотивуючи тим, що "це напіввійськова охоронна структура, яка підміняє правоохоронців та управління захисту прав споживачів".

23 жовтня 2017 року, депутати міськради не підтримали створення такого силового органу вже під дещо іншою назвою - "Комунальне підприємство "Муніципальна поліція" Херсонської міської ради".

Не підтримали вони створення КП "Муніципальна поліція" і  27 жовтня 2017 року. Міський голова Володимир Миколаєнко поінформував, що надійшов лист від поліції області, де повідомляється, що слово "поліція" у назві комунального підприємства використовувати не можна. Мер запропонував депутатам придумати іншу назву для даного формування та підтримати його створення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-