Суд дав 12 років “луганським казакам” за викрадення людей

Суд дав 12 років “луганським казакам” за викрадення людей

Укрінформ
На Луганщині до 12 років позбавлення волі засуджено учасників організованої злочинної групи, які у 2014 році незаконно позбавляли волі та експлуатували людей.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури Луганської області.

«Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження стосовно учасників організованої злочинної групи за обвинуваченням у незаконному позбавленні волі або викраденні людини, вчинені організованою групою, торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, вчинені організованою групою, і веденні агресивної війни», - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Як зазначається, розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року неодноразово судимий мешканець Луганщини, перебуваючи у складі не передбаченого законом збройного формування так званої козацької національної гвардії Всевеликого війська Донського ім. М.І. Платова, з метою викрадення людей, незаконного позбавлення їх волі та подальшого незаконного використання їх праці, організував та очолив злочинне угруповання, до якого увійшли ще чотири особи.

Протягом травня-липня 2014 року учасники ОЗГ під приводом порушення громадянами «комендантського часу», погрожуючи застосуванням автоматичної вогнепальної зброї та спричинивши фізичне насильство, здійснили викрадення сімох мешканців міста Лисичанськ.

В подальшому, насильно утримуючи вказаних осіб під озброєною охороною на території колишнього м’ясокомбінату, зловмисники примушували потерпілих проти їх волі будувати захисні споруди на блокпосту, що розташовувався на виїзді з міста Лисичанська Луганської області в напрямку міста Бахмута Донецької області, копати траншеї, окопи, будувати бліндажі, складати захисні барикади із мішків з піском, облаштовувати господарчі споруди тощо.

Читайте також: Військовий за держзраду отримав 12 років

У зв'язку з тим, що підозрювані переховувались від органів слідства, стосовно них здійснювалось спеціальне досудове розслідування.

За результатами спеціального судового провадження судом ухвалено обвинувальний вирок, яким організатора злочинного угруповання засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, інших учасників організованої групи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-