Міськрада Херсона оголосила перерву через блокування трибуни

Міськрада Херсона оголосила перерву через блокування трибуни

Укрінформ
У Херсоні через блокування трибуни та штовханину біля неї оголосили перерву в роботі сесії міської ради, що розпочалася у п'ятницю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, кворуму немає. Робимо перерву. Все, перерва", - сказав головуючий на сесії міський голова Херсона Володимир Миколаєнко після того, як один із місцевих активістів не захотів залишити трибуну сесії, з якої виступав, і його намагались відтягти від трибуни, через що виникла штовханина.

Активіст та його прихильники заявили, що покинуть трибуну лише після того, як будуть проголосовані питання, на розгляді яких вони наполягають. Зокрема, щодо створення депутатських тимчасових контрольних комісій по перевірці у Херсоні житлово-комунальних тарифів та витрачання бюджетних грошей на ремонті міських доріг. Також активісти наполягали на необхідності зменшення для установ і комунальних підприємств міськради сум закупівель товарів і послуг, при якій це обов'язково має здійснюватись лише через публічну систему ProZorro, до 30 тис. гривень.

Читайте також: У Раді хочуть встановити обмеження кількості законопроектів

У свою чергу, деякі із депутатів звинуватили активістів у використанні нецензурної лексики на сесії міськради, зокрема з трибуни сесії, і заявили, що "те, що відбувається у нас - це не сесія".

Відтак, до оголошення перерви у роботі сесії депутати не змогли навіть затвердити її порядок денний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-