Освіта нацменшин: Україна пропонує новий діалог - МЗС

Освіта нацменшин: Україна пропонує новий діалог - МЗС

Укрінформ
Україна підтверджує свої зобов’язання сприяти вільному і всебічному розвитку представників національних меншин і готова розпочати з ними новий діалог щодо закону про освіту.

Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій 30 березня.

"Україна готова розпочати у межах виконання Закону України “Про освіту” новий діалог з представниками національних меншин та забезпечити, щоб виконання Закону України “Про освіту” не загрожувало збереженню їхньої культурної спадщини та безперервності вивчення мов національних меншин", - йдеться у документі.

У МЗС акцентували, що Україна продовжує залишатись у рамках своїх міжнародно-правових зобов’язань.

"Указ Президента України “Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік” - це складова законодавчого поля України, через яке, зокрема, вирішується питання імплементації Закону України “Про освіту”, а також неухильний вектор змістовного дотримання Висновку Венеціанської Комісії від 11 грудня 2017 року, зокрема пункту 126", - наголошується в документі.

Читайте також: Мова нацменшин: угорці Закарпаття заперечують домовленість із Міносвіти

У заяві зазначається, що Україна підтверджує свої зобов’язання сприяти вільному і всебічному розвитку громадян України, зокрема представників національних меншин, а також продовжуватиме забезпечувати достатню частку освіти мовами меншин у початковій та середній школах на додаток до вивчення державної мови.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи у сфері освіти та звільнити приватні школи від нових мовних вимог відповідно до статті 13 Рамкової конвенції про захист національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-