Під час стрілянини у Харкові вбили громадянина Азербайджану - поліція

Під час стрілянини у Харкові вбили громадянина Азербайджану - поліція

Укрінформ
Мотиви скоєного напередодні пізно ввечері збройного нападу в Харкові поки що невідомі.

Так сказала журналістам, коментуючи подію, керівник відділу комунікацій ГУ НП України в Харківській області Олена Баранник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі мотиви збройного нападу з автоматичної зброї, скоєного напередодні о 23:00 невідомими, не встановлені. Версії скоєння злочину є, але вони поки що не розголошуються. Слідчо-оперативна група продовжує працювати на місці стрілянини. За скоєне зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення", - зазначила Баранник.

За її словами, розслідування проводиться за п.п. 1, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

Що стосується двох постраждалих у стрілянині, то, розповіли у відділі комунікацій, за уточненими даними, 32-річний громадянин Азербайджану отримав вогнепальне поранення голови і помер у лікарні, не прийшовши до тями, а 38-річний громадянин Грузії отримав поранення в ногу і після надання меддопомоги його відпустили додому.

"Встановлено, що обидва громадянина жили в Харкові на підставі документу про тимчасове проживання в Україні. Громадянин Грузії вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння умисного вбивства", - додали у відділі.

Поліція просить усіх, хто що-небудь знає про цю подію, зателефонувати за номером 102 або в чергову частину Слобідського відділу поліції: (057) 737-22-18.

Читайте також: У Харкові біля ресторану сталася стрілянина, є загиблий

Водночас, у мережі з'явилися повідомлення з посиланням на джерела в правоохоронній системі, що позашляховик - броньований, а напад стався увечері 29 березня на паркувальному майданчику кавказького ресторану "Агдам", що по вулиці Льва Ландау, 2-б, в тихому житловому масиві Нові Будинки в Харкові. Тоді близько 10 чоловіків вийшли із закладу і прогрівали автомобіль Toyota Land Cruiser, як раптом до них з боку сусідньої АЗС наблизилися кілька нападників (за інформацією деяких джерел, нападників було четверо, всі - кавказці) і почали вести вогонь з автоматичної зброї, а потім втекли у напрямі вулиці Ньютона. По дорозі вони скинули автомат, судячи з фотографії поліції, АКС-74У. На місці події залишилося четверо кавказців, які були в компанії разом з пораненими. Вони фігурують у справі як свідки. Постраждалий грузин від свідчень відмовився.

Встановлюється інформація про наявність на місці події камер відеоспостереження. Також висловлюється припущення про замовний характер злочину, що нерідко буває в кримінальних суперечках.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 березня винні у стрілянині біля ресторану в Харкові втекли. У місті оголошена поліцейська операція "Сирена".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-