Мова нацменшин: угорці Закарпаття заперечують домовленість із Міносвіти

Мова нацменшин: угорці Закарпаття заперечують домовленість із Міносвіти

Укрінформ
На Закарпатті угорці мали зустріч не з міністром освіти і науки Лілією Гриневич, а з її заступником, і ніяких домовленостей у питанні щодо навчання нацменшин досягнуто не було.

Про це повідомила в телефонному коментарі кореспонденту Укрінформу голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ілдика Орос.

"У минулу п’ятницю представники угорської громади на Закарпатті мали зустріч не з міністром освіти України Лілією Гриневич, а з її заступником, розмова справді велася про зміни в законодавстві щодо навчання в школах нацменшини, але ніяких домовленостей досягнуто не було", - сказала Орос.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в Закарпатській ОДА, в області минулого тижня справді перебував один із заступників міністра освіти і науки Павло Хобзей, він мав зустріч з представниками угорської нацменшини.

Читайте також: Угорщина не зніме своїх претензій до України - Зеркаль

Очевидно, пояснюють в ОДА, черговий скандал почався з того, що учора заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в радіоінтерв’ю заявила про досягнення домовленості з угорською нацменшиною щодо закону про освіту, посилаючись саме на зустріч Лілії Гриневич з угорською громадою.

З вуст Зеркаль прозвучало, що в п’ятницю відбулася зустріч міністра освіти України Лілії Гриневич із представниками угорської меншини Закарпатської області, під час якої вдалося “зняти всі занепокоєння, що виникають в угорської громади стосовно закону про освіту.”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-