За тиждень в Україні вже буде до +20º

За тиждень в Україні вже буде до +20º

Укрінформ
У п’ятницю, 30 березня весна в Україні почне входити у фазу справжнього тепла.

Про це пише синоптик Наталка Діденко у метеоблозі на сайті Opinion.

"У більшості областей України денна температура повітря протягом 30, 31 березня та 1 квітня почне поступово набирати обертів і становитиме вже забуті +10+15 градусів. У південній частині та в центральних областях, страшно сказати, проте дуже ймовірні +15+19 градусів і навіть подекуди до +20 градусів", - зазначає вона.

За прогнозом Діденко, у п’ятницю ще залишиться прохолодна погода у північно-східній частині України: на Харківщині, Сумщині, Чернігівщині, північних районах Київщини та Луганщини очікується +2+6 градусів. Проте й там на Вербну неділю потепліє до +7+14 градусів. Однак, "оці високі градуси прийдуть разом із дощами та посиленням вітру до штормових значень".

"30 та 31 березня опади найбільш імовірні на заході та півночі України, на решті території домінуватиме суха погода. 1 квітня, на Вербну неділю, потужний циклон над Білоруссю та Балтикою докине негоду в Україну", - пише Діденко.

Читайте також: На Вербну неділю Києву обіцяють до +17°

За її словами, у західних областях, а протягом дня на значній частині території України, пройдуть дощі, місцями помірні та навіть сильні: "Між іншим, ці дощі суттєво знизять у неділю температуру повітря у західних областях, вдень там передбачається після ледь не +20 градусів лише +3+7 градусів".

"2 квітня весна знову вибрикне похолоданням та навіть мокрим снігом. На заході та у північних областях температура повітря становитиме +3+9 градусів, а в нічні години очікуються навіть невеликі "мінуси". Проте на сході, у центрі та на півдні ще буде тепло, +9+15 градусів", - додає синоптик.

У вівторок, 3 квітня, холодна погода охопить північ та центр України, на заході почне теплішати, на півдні та південному сході очікується +7+12 градусів.

Упродовж 4-5 квітня в Україні переважатиме нарешті тепла сонячна погода, температура повітря підвищиться до +10+16, місцями до +17+20 градусів.

У Києві найближчі дні також будуть із "батутними стрибками опадів, температури повітря та атмосферного тиску".

30 березня ще переважатиме прохолодна погода, вдень до +4,+5 градусів, ітиме періодичний дощ.

31 березня та 1 квітня у столиці суттєво потепліє. Вдень очікується до +12+15 градусів. Проте посилиться південно-східний вітер, у неділю в другій половині дня пройдуть дощі.

Початок наступного тижня у Києві буде холодним, вологим і навіть із мокрим снігом. У понеділок, 2 квітня, похолодає до +4, +5 градусів.

"У вівторок, 3 квітня, у столиці буде ще холодно, але сухо, а 4-5 квітня атмосфера нарешті схаменеться і виштовхає холодне повітря за українські метеодвері – вдень знову потепліє до +10+16 градусів", - прогнозує Діденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-