У Харкові відмовляються монетизувати пільги на проїзд

У Харкові відмовляються монетизувати пільги на проїзд

Укрінформ
У Харкові не монетизуватимуть пільги на проїзд, а залишать їх у фізичному вигляді.

Так сказав журналістам, коментуючи постанову Кабінету Міністрів України "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування", заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця постанова Кабінету Міністрів України є рекомендаційною. При цьому монетизація пільг здійснюється за кошти органів місцевого самоврядування. У постанові чітко сказано, що органи місцевого самоврядування можуть надавати пільгу як у вигляді компенсації її в грошовому еквіваленті, так і у фізичному вигляді", - зазначив Водовозов.

За його словами, влада Харкова сьогодні не розглядає питання монетизації пільг.

У Харкові отримують місцеві пільги, у тому числі, пільгу на безкоштовний проїзд, близько 700 тис. людей. На компенсацію всіх пільг 2018 року у міському бюджеті передбачено більш як 1 млрд грн.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 березня Кабмін прийняв постанову про монетизацію пільг, а саме, людям буде компенсована сума, рівна середній вартості проїзду, помноженій на 30 поїздок.

28 березня виконком Харківської міськради прийняв рішення про збільшення з 29 березня вартості проїзду в метро і наземному електротранспорті на 1 гривню: віднині проїзд у метро коштує 5 грн, а в тролейбусах і трамваях - 4 грн. Основні причини підвищення - зростання витрат на оплату праці у зв'язку зі збільшенням рівня прожиткового мінімуму і цін на матеріали для ремонтів і технічного обслуговування рухомого складу. Діючий тариф не покриває витрат підприємств міського електротранспорту з надання послуг і не забезпечує доходів, необхідних для безперебійного і безаварійного перевезення пасажирів.

Читайте також: Монетизація пільг: за живі гроші, але дозовано

За підсумками 2017 року, повідомили у прес-службі Харківської міськради, збитки КП "Харківський метрополітен" від надання послуги з перевезення пасажирів становлять 87,2 млн грн. Комунальні підприємства, що надають послуги з перевезення пасажирів наземним електротранспортом, зазнали збитків на суму 145,3 млн грн.

Тарифи у харківському міському електротранспорті підвищували на 1 грн рік тому. З 1 березня цього року подорожчав проїзд у маршрутках  - від 0,25 грн до 1,5 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-