Державно-приватне партнерство для аеропорту

Державно-приватне партнерство для аеропорту "Херсон": ОДА ініціює конкурс

Укрінформ
Херсонська облдержадміністрація ініціюватиме перед обласною радою конкурс на державно-приватне партнерство щодо міжнародного аеропорту "Херсон".

Про це поінформував у своєму публічному звіті щодо роботи Херсонської облдержадміністрації за 2017 рік, що відбувся у середу, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наше спілкування з великими закордонними компаніями та аеропортами дало можливість зрозуміти, що для того, щоб наш аеропорт розвивався належним чином, є необхідність запровадження державно-приватного партнерства. Тож ми ініціюємо перед обласною радою конкурс на залучення механізму і суб'єктів державно-приватного партнерства по аеропорту "Херсон", - сказав Гордєєв.

Він зазначив, що державно-приватне партнерство для аеропорту Херсон - "це єдиний сучасний шлях розвитку за європейським вектором".

Читайте також: Ірландський та італійські перевізники можуть почати польоти на Херсонщину

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради - "Херсонські авіалінії", якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу "Аеропорт "Херсон". Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт "Херсон" офіційно відновив свою роботу, проте до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато регулярні авіарейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-