Знайдена на Житомирщині військова техніка не значиться на балансі ВСУ - Бірюков

Знайдена на Житомирщині військова техніка не значиться на балансі ВСУ - Бірюков

Укрінформ
Радник міністра оборони України Юрій Бірюков заявляє, що знайдена поліцією військова техніка була легально продана за рішенням уряду від 2008 року і не значиться на обліку тилу Збройних сил України.

Про це він написав у Facebook.

"За звітом Тилу ГШ (Генштабу - ред.) - жодного серійного номера машини не значиться на обліку тилу за останні 10 років. Жодного", - заявив Бірюков.

Він зазначив, що ніхто не згадав про рішення уряду Тимошенко від 2008 року, "де вся ця техніка (вказана - ред.). Де ще є літаки Міг-29 другої категорії зберігання (тобто - в практично ідеальному стані)... танки та паливозаправники". В цьому урядовому рішенні "літак оцінений у півтора мільйона гривень, а ПЗРК "Стріла" в 65 тисяч 767 гривень", заявив Бюрюков і дав посилання на розпорядження.

Читайте також: Рада планує дозволити звільнення дезертирів з лав ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у Новоград-Волинському районі на Житомирщині під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу правоохоронці виявили техніку - БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ та інші авто.

Було вилучено майже 200 об'єктів, підготовлених до продажу. В даний час правоохоронці перевіряють, чи знаходяться вони на відповідному обліку у військових частинах. За інформацією поліції, на ресурсах в інтернеті розміщено оголошення про продаж зазначеної техніки. Поліція ініціювала клопотання про накладення арешту на зазначену техніку до з'ясування всіх обставин.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-