На Херсонщині побудують спорткомплекс для підготовки олімпійців

На Херсонщині побудують спорткомплекс для підготовки олімпійців

Укрінформ
На Херсонщині вже влітку має з’явитися сучасний спортивний комплекс для підготовки спортсменів-олімпійців та олімпійського резерву. 

Це передбачає підписаний сьогодні в Херсоні чотиристоронній Меморандум про співпрацю з будівництва та модернізації спортивної інфраструктури у форматі державно-приватного партнерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відновлення спортивної інфраструктури – це першочергове завдання, яке стоїть перед Міністерством молоді і спорту, адже без відповідної спортивної бази не буде і спортивних результатів. Але бюджетних коштів на це не вистачить – мова йде про десятки мільярдів гривень. Тому ми вдячні нашим соціально відповідальним партнерам, які виявили зацікавлення цією справою”, - зазначив під час підписання Меморандуму міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Сторони підписання Меморандуму – Міністерство молоді та спорту в особі міністра Ігоря Жданова, Федерація легкої атлетики в особі її керівника Михайла Медведя, Херсонська ОДА в особі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва та ТОВ «Прибрежний» в особі директора Ігоря Панфьорова.

Комплекс має з’явитися на базі спортивно-оздоровчого табору "Прибережний" у Лазурному Скадовського району. Зокрема, інвестори обіцяють у 2018 році ввести в експлуатацію кілька об’єктів, які відповідають усім європейським стандартам. Передусім, це спортивне ядро: легкоатлетична доріжка на 4 смуги та спринтерська доріжка на 6 смуг; 2 сектори ігрових багатофункціональних майданчиків для гри у баскетбол та волейбол, сектори для стрибків (у тому числі – і для потрійного), футбольне поле зі штучним покриттям, яке дозволить тренуватися за будь-якої погоди.

Ініціатором модернізації комплексу і головним інвестором став Механічний завод, який увійшов до складу засновників "Прибережного".

Читайте також: У Києві відбувся фінальний етап відбору на участь в "Іграх Нескорених"

Підписання Меморандуму відбулося в межах державної програми підтримки і розвитку фізкультури і спорту на період до 2020 року. 

Вартість проекту – 20 мільйонів гривень. Також планують залучити кошти інвесторів із Західної Європи та США, ведуться переговори.

Очікується, що перших спортсменів оновлена база зможе прийняти уже влітку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-