Ремонт аварійних дамб та шлюзів на Дунаї обійдеться у 117 мільйонів - Одеська ОДА

Ремонт аварійних дамб та шлюзів на Дунаї обійдеться у 117 мільйонів - Одеська ОДА

Укрінформ
Ремонт аварійних дамб та шлюзів на Дунаї в Одеській області потребує  близько 117 мільйонів гривень.

Тож голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернеться до Кабінету міністрів із проханням виділити ці кошти  з резервного фонду Кабміну  або з природоохоронного фонду Міністерства екології.  Про це очільник Одеської області сказав 27 березня під час виїзної наради у місті Вилкове, повідомляє прес-служба ОДА.

«У нас є певна кількість гідротехнічних споруд вздовж Дунаю. Це шлюзи та дамби. Більшість з них знаходяться в аварійному стані, їх ремонт  потребує  близько 117 мільйонів гривень.  Цим спорудам по 70 років! Наслідки від теоретичної надзвичайної ситуації складатимуть мільярди гривень. Я вважаю, що треба припиняти цю нашу національну забаву - рятувати. Краще один раз зробити попереджувальні заходи, відремонтувати ці гідротехнічні споруди. Адже ми говоримо про десятки тисяч людей, які тут живуть», - підкреслив Степанов. 

Очільник Одеської області  наголосив, що найближчим часом розрахунки щодо ремонту та реконструкції захисних дамб та шлюзів на Дунаї будуть уточнені. Після цього в Одеській ОДА відбудеться засідання комісії з питань ТЕБ та НС та буде підготовлено офіційне звернення щодо необхідності термінового виділення коштів. 

“У цьому році діє відповідна обласна програма, ми заклали 23 мільйони гривень в обласному бюджеті на розчищення рік. Але все, що стосується цих гідротехнічних споруд, - це виключно кошти державного бюджету. Наступного тижня ми проведемо відповідне засідання комісії ТЕБ та НС і подамо відповідні документи”, - підкреслив голова Одеської ОДА. 

Читайте також: Дунай вийшов з берегів - у Вилковому працюють рятувальники

Протяжність дамб уздовж річки Дунай складає більше 200 кілометрів. Вони захищають від часткового затоплення населені пункти Ренійського, Ізмаїльського та Кілійського районів Одеської області, а також сільськогосподарські угіддя, об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення. Наразі 10 ділянок дамб і 5 шлюзів, які входять у захисний фронт, є аварійними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-