У Львові визначили розмір штрафу за

У Львові визначили розмір штрафу за "євроремонт" пам’яток

Укрінформ
У Львові за зміну вигляду чи пошкодження пам`яток архітектури каратимуть штрафом у 170 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі міської ради із посиланням на заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка.

"Орендарі чи юридичні особи, які працюють у центральній частині міста і в зоні ЮНЕСКО, дуже часто не дотримуються правил догляду і поводження з цими об’єктами. Вони самовільно замінюють дерев’яні вікна на пластикові, переплановують приміщення...Сьогодні ми знайшли в законодавстві таку можливість, аби впровадити штрафи до 170 000 гривень для юридичних осіб. Цього тижня вже будуть складені перші протоколи за вчинені юридичними особами порушення: перепланування, заміну вікон, пошкодження фасадів тощо", - зазначив він.

Читайте також: Марафон у Білорусі: 69-річна львів`янка взяла срібло

За словами Москаленка, розмір штрафу для юридичної особи залежатиме від того, наскільки пам’ятка  пошкоджена і чи можливо її відновити.

Москаленко додав, що великі штрафи за пошкодження історичних пам`яток вже накладено на 6 фізичних осіб. Розгляди на засіданнях адміністративної комісії щодо таких порушень будуть  максимально публічними, з онлайн-трансляцією. Кожен об’єкт виводитиметься на екран. На засідання можуть приходити активісти та всі охочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-