На Запоріжжі планують встановити кілька вітроелектростанцій

На Запоріжжі планують встановити кілька вітроелектростанцій

Укрінформ
На Запоріжжі, окрім вже існуючої Ботієвської вітрової електростанції, планують розпочати будівництво ще кількох ВЕС.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА. 

"Нині ДТЕК планує розпочати реалізацію другого проекту "Приморська ВЕС" загальною потужністю до 200 МВт. Станція буде розташована на двох ділянках: "Приморськ 1" - поблизу м. Приморськ; і "Приморськ 2" - поблизу діючої Ботієвської ВЕС. На кожній із них буде розташовано 26 вітрових турбін. Усього планується змонтувати і ввести в експлуатацію 52 вітрових турбіни", - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім того, ТОВ "Юрокейп Юкрейн І" планує будівництво вітрових електростанцій потужністю 500 МВт на території Приазовського та Мелітопольського районів. А ТОВ "Азовінвестпром" планує на території Радивонівської та Володимирівської сільських рад Якимівського району (за межами населених пунктів) будівництво ще одної вітрової станції.

Наразі вітропарк Запорізької області представлений Ботієвською ВЕС, яка є найпотужнішою в Україні і входить до п’ятірки найбільших ВЕС Центральної та Східної Європи. У 2014 році вона була повністю введена в дію і включає 65 вітрових турбін загальною потужністю 200 МВт. Обсяг інвестицій у проект, що працює поблизу села Приморський Посад Приазовського району, склав близько 340 млн євро. Будівництво було здійснено у дві черги: в грудні 2012 року встановлено 30 агрегатів, у квітні 2014 року - 35 агрегатів. Середньорічна генерація – до 700 мільйонів кВт/г електроенергії.

Інформують, що минулого року вітростанції по всій Україні поставили в об'єднану енергетичну систему 970,496 млн кВт-год електроенергії за «зеленим» тарифом. Цього вистачить, аби забезпечити електроенергією понад 207 тисяч українських домогосподарств (при середньому споживанні 400 кВт-год/місяць).

Читайте також: Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

Нині в Україні зосереджено 506,26 МВт вітропарків. Загальна потужність об'єктів відновлюваної енергетики станом на кінець 2017 року становила 1 183,467 МВт.

В ОДА повідомили, що на Запоріжжі розвивають також сонячну електрогенерацію. У цьому році заплановано побудувати сонячну електростанцію потужністю 50 МВт біля міста Токмак. Перша черга сонячної станції матиме потужність 11 МВт і генеруватиме 14 млн кВт-год електроенергії у рік. Згідно з попередніми підрахунками, електроенергії, виробленої сонячною електростанцією, вистачить для забезпечення енергопотреб жителів шести районів Запорізької області. Електроенергія продаватиметься в загальну мережу за «зеленим» тарифом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-