У Рівному видали книгу про життя єврейської общини у 1921-1939 роках

У Рівному видали книгу про життя єврейської общини у 1921-1939 роках

Укрінформ
У Рівному видали першу книгу з життя єврейської спільноти у міжвоєнний період 1921-1939 років.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Це перша книга з історії єврейської общини Рівного у міжвоєнний період. Її автор - відомий рівненський історик, доктор політичних наук, завідувач кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного університету Максим Гон. У книзі «Rowne: обриси зниклого міста» висвітлено життєдіяльність однієї з національних громад, яка в десятиліття, що пролягли між двома світовими війнами, становила більшість населення Рівного – євреїв», - йдеться у повідомленні.

Автор розкрив участь євреїв у суспільно-політичному житті, економіці міста, діяльність громадських організацій, відобразив окремі аспекти міжнаціональних взаємин.

Читайте також: В Україну заборонили ввозити дві книжки Азарова

За словами автора, досліджуючи цю тему, він шукав містки для українсько-єврейського порозуміння, а сама книга - крок до виправлення несправедливості, спроба громадянська і людини заповнити прогалини історичного безпам’ятства.

Написати історію повсякдення – такою була мета автора. Він намагався зобразити історію міста такою, якою її відчував і бачив, читаючи різні документи. Це виведення на сторінки цієї книги не лише відомих особистостей, а й життя простих громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-