Офіцера поліції відправили в СІЗО за співпрацю зі спецслужбами РФ

Офіцера поліції відправили в СІЗО за співпрацю зі спецслужбами РФ

Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для поліцейського, підозрюваного у співпраці з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє у Facebook громадська організація "Харківський антикорупційний центр".

За відомостями активістів, учора, 22 березня, Київський райсуд Харкова розглянув клопотання про обрання міри припинення для групи з трьох підозрюваних за ч.1 ст.111 і ч.1 ст.263 КК України (державна зрада; незаконне поводження зі зброєю).

Серед осіб, що опинилися на лаві у залі суду, - капітан поліції, інспектор сектора реагувань патрульної поліції Дергачівського райвідділу, якого, за версією слідства, російські спецслужби завербували у 2014 році.

Вивчивши докази, суд підтримав позицію правоохоронних органів і узяв поліцейського під варту на 60 діб без можливості внесення запоруки.

Читайте також: Поліція відпустила з бази "Нацкорпусу" на АТЕК півсотні активістів

Як повідомляв Укрінформ, в березні на Харківщині силами СБУ призупинено діяльність агентурної мережі російських спецслужб. Оперативники встановили, що до складу мережі входило троє місцевих жителів, один з яких був діючим офіцером Національної поліції у Харківській області. Задокументований зв'язок учасників агентурної мережі з російськими спецслужбами, а також факти передачі капітаном поліції службової інформації МВС України, у тому числі, з обмеженим доступом. Зловмисники також передали російським кураторам особисті дані учасників АТО.

Фігурантам справи оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-