Скандал у Запоріжжі: бійці АТО побилися з поліцією під облрадою

Скандал у Запоріжжі: бійці АТО побилися з поліцією під облрадою

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі перед початком сесії облради мітингувальники вимагали вирішити питання з виділенням землі учасникам АТО.

Після сутички з охороною адмінбудівлі кілька активістів пройшли до сесійної зали, де у них стався конфлікт депутатами. В результаті одного з активістів забрали в поліцію і склали на нього протокол про дрібне хуліганство, повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Конфлікт, який виник під час сесії Запорізької обласної ради з мітингувальниками, локалізовано. На громадського активіста складено адміністративний протокол", - йдеться у повідомленні. 

Як пояснили в поліції, перед початком двадцять першої чергової сесії Запорізької обласної ради на площі Фестивальній біля ОДА зібрались бійці АТО з міст Бердянськ, Токмак та Запоріжжя. Загальна кількість учасників склала близько 50 осіб. Головними вимогами мітингувальників було надання земельних ділянок учасникам бойових дій, зняття недоторканності з депутатів.

Читайте також: Поліція затримала чоловіка, який заявив про підготовку теракту в Раді

Учасники заходу намагались увійти до сесійної зали обласної ради. Їх не пропускали працівники охорони, які здійснюють охорону будівлі ОДА. Представники ради пояснили - у зв’язку з тим, що зал наповнений, безперешкодно пропустити таку велику групу людей технічно неможливо.

Між мітингувальниками, охоронцями та представниками облради виник конфлікт. Спільними діями поліцейські його владнали, й ініціативна група в кількості 10-15 осіб, яку очолював громадський активіст, зайшла до сесійної зали.

В залі засідань громадський активіст, якому згідно голосування депутатів, відмовились надавати слово, почав нецензурно лаятись та ображати чиновників і депутатів.

Голова ОДА звернувся до поліції із заявою про притягнення активіста до відповідальності за порушення громадського порядку та намір зірвати сесію облради. Чоловіка намагались доставити до поліції для з’ясування обставин події та складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Зазначають, що мітингувальники хотіли завадити від’їзду поліцейського спецавтомобіля. Між поліцією та активістами виник конфлікт, який був вичерпаний.

У Запоріжжі на сесії облради стався конфлікт між активістами, депутатами і правоохоронцями / Фото: Смольєнко Дмитро, Укрінформ

Стосовно активіста 1975 року народження поліцейські склали адміністративний протокол за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративне правопорушення. Після складання протоколу громадянина відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-