СБУ затримала агентів головного управління Генштабу Росії

СБУ затримала агентів головного управління Генштабу Росії

Відео
Укрінформ
На Харківщині співробітники контррозвідки Служби безпеки припинили діяльність агентурно-інформаторської мережі Головного управління Генштабу Збройних сил РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Оперативники спецслужби встановили, що до складу мережі входило троє місцевих мешканців, один з яких був діючим офіцером Національної поліції в Харківській області. При проведенні слідчих дій співробітники СБ України задокументували зв'язок учасників агентурної мережі з ГУ ГШ ЗС РФ, а також факти передачі капітаном поліції службової інформації МВС України, у тому числі з обмеженим доступом. Зловмисники також передали російським кураторам особисті дані учасників антитерористичної операції», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На адмінкордоні з Кримом впіймали жінку-дезертира

Зазначається, що під час спецоперації правоохоронці затримали трьох учасників агентурної мережі. У ході обшуків за місцями їх проживання співробітники СБУ вилучили речові докази, які підтверджують факт виконання ними злочинних завдань в інтересах спецслужб РФ.

Фігурантам справи оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-