У половині районів Житомирщини водопровідна вода не відповідає санітарним нормам

У половині районів Житомирщини водопровідна вода не відповідає санітарним нормам

Укрінформ
У 13-ти районах Житомирщини із 23-х вода із системи централізованого водопостачання не відповідає нормам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

Про це інформує обласний лабораторний центр.

«Найгірша якість води централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками в Попільнянському, Ружинському, Лугинському, Радомишльському, Новоград-Волинському, Баранівському, Пулинському, Овруцькому, Народицькому, Чуднівському, Любарському районах. За мікробіологічними – в Новоград-Волинському, Пулинському, Народицькому, Чуднівському, Любарському, Романівському районах», - зазаначено у повідомленні.

За інформацією лабораторного центру, лише 30% жителів області забезпечені централізованим водопостачанням, а решта – споживають воду із колодязів та локальних свердловин, які здебільшого мають незадовільний  санітарно-технічний стан.

Читайте також: Україна увійшла у трійку найдешевших для життя країн

Особливе занепокоєння викликає забруднення нітратами води з децентралізованих джерел. За оцінками фахівців, вміст нітратів у питній воді в деяких населених пунктах області перевищує гранично допустимі концентрації в 1,5-4 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-