Інформаційну систему для ЦНАПів розробить українська ІТ-компанія

Інформаційну систему для ЦНАПів розробить українська ІТ-компанія

Децентралізація
Укрінформ
Українська ІТ-компанія Soft Xpansion розробить інформаційну систему для Центрів надання адміністративних послуг в Україні, яка вдесятеро прискорить роботу адміністраторів центрів.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Проект EGOV4UKRAINE, що фінансується ЄС, підписав угоду з компанією Soft Xpansion Ukraine та Державним агентством з питань електронного урядування України про розробку інформаційної системи для центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Україні. У результаті відкритого тендеру, проведеного у лютому 2018 року, розробить цю систему українська ІТ-компанія Soft Xpansion”,- йдеться у повідомленні. 

За словами керівника EGOV4UKRAINE Ханнеса Астока, система буде запущена в пілотному режимі в кількох ЦНАПах, а потім впроваджена в невеликих центрах надання адмінпослуг по всій Україні протягом наступних 3 років.

 “Проект EGOV4UKRAINE вже розпочав переговори щодо залучення 10 пілотних ЦНАПів. Інформаційна система удесятеро прискорить роботу адміністраторів центрів, забезпечуючи безперебійне електронне управління документами та доступ до даних державних реєстрів. Впровадження нової інформаційної системи є добровільним, а також безкоштовним для ЦНАПів протягом проектного періоду”, - зазначив Ханнес Асток. 

За інформацією гендиректора компанії Soft Xpansion Ukraine Едуарда Продедовича, інформаційна система підвищить доступність і якість надання адміністративних послуг населенню, зменшить вартість оформлення документів, прискорить спілкування та забезпечить надійне зберігання та захист інформації.

Розвиток інформаційної системи здійснюється як частина Програми “U-LEAD з Європою”, яка співфінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Читайте також: Тергромадам Дніпропетровщини передають первинні заклади меддопомоги

Також зазначається, що минулого тижня українські розробники системи “Трембіта” (вдосконалення рішення X-Road для України) та кібер-експерти Cybernetica зустрілися в Естонії з метою розробки комплексної системи захисту інформації, що є останньою передумовою для безпечного обміну даними між державними реєстрами та базами даних в Україні. Місія фінансується проектом EGOV4UKRAINE Програми “U-LEAD з Європою”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-