Харків'янин проведе все життя у в'язниці за вбивство міліціонера

Харків'янин проведе все життя у в'язниці за вбивство міліціонера

Укрінформ
Касаційний суд залишив довічне покарання для харків'янина Артема Дериглазова, який у липні 2010 року вбив одного міліціонера і поранив ще двох.

Про це повідомляє портал Судова влада з посиланям на суддю-спікера судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Харківської області Володимира Плетньова.

"Ухвалою Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду від 20 березня  2018 року залишений без змін вирок колегії суддів Апеляційного суду Харківської області... щодо Дериглазова Артема Ігоревича, 1989 р.н., ...у вигляді довічного позбавлення волі", - написав Плетньов.

За його словами, Дериглазов визнаний винним у вбивстві співробітника міліції і посяганні на життя ще двох правоохоронців при виконанні ними своїх службових обов'язків.

Читайте також: Екс-радник МВС пояснив, чому досі не закрита справа про вбивство Чорновола

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 липня 2010 року під час патрулювання співробітники міліції зупинили для перевірки документів підозрілого молодика у теплому одязі з великою сумкою. На вимогу міліціонерів пред'явити документи, той несподівано застосував балончик зі сльозогінним газом і почав тікати. Правоохоронці вирішили наздогнати втікача, але той, сховавшись за деревом, розстріляв з автомата одного з патрульних - 33-річного Сергія Євлахова. Міліціонер загинув на місці.

Вранці наступного дня стрілок поранив ще двох працівників міліції: ті прийшли у приватний будинок для перевірки зареєстрованої мисливської зброї батька підсудного. У сейфі зі зброєю знайдено і автомат, перероблений з макета, із запахом пороху. На даний час син сховався на горищі, звідки почав відстрілюватися і поранив двох правоохоронців. При цьому він дістав поранення і був затриманий.

У жовтні 2012 року Червонозаводський райсуд Харкова засудив вбивцю до довічного ув‘язнення. Захист домагався пом'якшення покарання. У результаті, справу повернули до суду першої інстанції на новий розгляд.

У червні 2015 року Червонозаводський райсуд Харкова пом'якшив покарання до 15 років ув‘язнення.

Прокуратура звернулася в апеляційну інстанцію з вимогою більш суворого покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-